Massage

Soorten massages: 

  • Sportmassage
  • Stoelmassage
  • Zwangerschapsmassage

 


 

Sportmassages hebben een preventieve en herstellende werking!

De definitie van sportmassage is;
"Het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen."


Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. Dus ook zeer geschikt voor niet sporters!


De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd
De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed. Hierdoor herstelt men sneller en kan men weer sneller een bepaalde prestatie leveren.
Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming up.
Een ander effect, bij vrijwel iedere vorm van massage, is psychische en lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel dat dit geeft, zal ook dit effect het lichaam sneller laten herstellen.


Sport en verrichtingen in het dagelijkse leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam, daarom is (sport)massage ook voor niet-sporters erg zinvol.

 


 

Stoelmassage

 

Stoelmassage is een activerende of ontspannende massage. Bij stoelmassage gaat het om de verbetering van de lichamelijke conditie en ter voorkoming van werk gerelateerde klachten zoals RSI, hoofdpijnklachten en symptomen en uitwerkingen van stress.

 

Stoelmassage is ook bevorderend voor de bloedsomloop en het weer in balans brengen van het lichaam. Stoelmassage wordt gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen en handen. Het resultaat is dat men zich ontspannen en verfrist voelt. Het is een opkikker voor lichaam en geest! Deze vorm van massage is laagdrempelig, omdat de kleding aangehouden wordt. De massage duurt meestal 15 minuten, maar de behandeling kan uiteraard ook langer duren al naar behoefte van klant of opdrachtgever. Daarmee is een stoelmassage uitermate geschikt om op locatie zoals op het werk, uit te voeren. Ideaal voor bedrijven die wat extra's voor hun werknemers willen doen.

 

Voordelen van stoelmassage op het werk;

  • Stress verlagend voor werknemers
  • RSI-klachten voorkomen
  • Bevordert de productiviteit
  • Lager ziekte verzuim

 


 

Zwangerschapsmassage

 

Zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt je spieren en stimuleert de bloedcirculatie van jou en je kind. Het zorgt ervoor dat je ademhaling dieper wordt en je hoofd even helemaal tot rust komt.


De eerste drie maanden zorgt de massage ervoor dat je je fitter voelt, verder verlicht het hoofdpijn en misselijkheid. Vanaf de vierde maand van je zwangerschap kan je rugklachten en beenkrampen krijgen. Massage verlicht die klachten en je zult beter in je vel zitten. De laatste periode past het lichaam zich in een korte tijd aan op de snel groeiende baby. Dit merk je vaak aan bekken -, rug -, nek en schouderproblemen. Je voeten, benen, billen, armen, handen, romp, hals en schouders krijgen een ontspannende massage.


Voor je buik en onderrug wordt een speciale zachte techniek toegepast, die helemaal is afgestemd op de gewijzigde spier- en orgaanverhoudingen in je lichaam. Niet alleen jij, maar ook je baby wordt heel rustig van de zachte aangename bewegingen.


Verder merk je dat je lichaam vocht vasthoudt en dat je slecht slaapt. Zwangerschapsmassage kan die klachten helpen verlichten.
De behandeling zorgt er ook voor dat je even stil staat bij alle veranderingen in je lichaam, hierdoor wordt je je bewuster van je baby in je buik. Er is onderzocht dat het een positief effect heeft op beter slapen, minder rugpijn, minder stress. Tijdens de massage kun je gewoon op je rug blijven liggen. Je ligt op een warmwaterkussen. Door het kussen kan ik gewoon je rug masseren.